Tyčinka - SuperAprikot Bar



Kód: 91690 Balení: 38 gramů (1 tyčinka)


Dávkování:

Jako náhrada denního jídla v případě, že není čas a podmínky pro přípravu zdravého jídla. Výborně se hodí jako zdravá a vydatná svačinka pro děti.. Může sloužit jako částečná náhrada stravy nebo na regeneraci po fyzické aktivitě. Je vhodná jako menší svačina před i po tréninku nebo kdykoliv během dne podle chuti.


Doporučeno na:

  • Pohotovým zdrojem energie;
  • Odstraňují únavu a stres;
  • Posilují imunitní systém a kardiovaskulární systém;
  • Chutné a vhodné jako zdravá svačina pro děti i dospělé.

Aktivní složky:

Oves - Oves patří mezi tučnější a tedy i výživnější druhy obilovin. Proto je vhodný zejména pro sportovce a rostoucí děti. Je bohatým zdrojem zinku a díky vysokému podílu vlákniny je vhodným doplňkem stravy diabetiků. Tuk obsažený v ovsu se vyznačuje významným podílem zdravotně výhodných nenasycených mastných kyselin, které příznivě ovlivňují tukový metabolismus, ve smyslu snížení hladiny cholesterolu.

Kešu ořechy se řadí k nejoceňovanějším ořechům. Kešú jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí, bohaté na nenasycené mastné kyseliny (např. kyselina olejová a kyselina linolová), na vitaminu B1, B2 a kyselinu pantotenovou a na minerály, jako např. hořčík, draslík, železo a fosfor. Kešú jsou potravinou s vysokým obsahem hořčíku. Hořčík se zapojuje do množství metabolických procesů, ale především do přenosu nervových impulsů. Jeho nedostatek zapříčiňuje nervozitu a podrážděnost, dokonce křeče a záchvaty. Protože kešú ořechy jsou velmi bohaté jak na hořčík, tak i na vitaminy B1 a B2 (předstihují mandle a vlašské ořechy, které jsou taktéž potřebné pro odolnost nervové soustavy, jejich konzumace se doporučuje v případech nervozity, podrážděnosti, deprese, slabosti a abnormální únavy; křečí v dutých orgánech: tlusté střevo (podrážděná střeva), děloha (bolestivá menstruace) nebo koronární tepny (angina pectoris).

Agáve - Rostlina, díky které můžeme popíjet světově proslulý nápoj tequilu, obsahuje navíc cukry, které se zdají být ideální pro použití při výrobě „funkčních potravin". Funkční potraviny mají kromě výživné hodnoty i příznivý vliv na zdraví konzumenta.

Potraviny s fruktany z agave mohou pomoci ochránit před osteoporózou podporováním absorpce vápníku organismem.

„Fruktany jsou považované za složky funkčních potravin, protože ovlivňují tělní procesy způsobem, zlepšují zdraví a snižují riziko mnoha onemocnění." Řekla doktorka Mercedes Lópezová z National Polytechnic Institute v Mexiku. „Výsledky experimentů naznačují, že fruktany mohou být prospěšné při cukrovce, obezitě, stimulaci imunitního systému, snižování množství patogenních (onemocnění způsobujících) bakterií v zažívacím traktu, boji se zácpou a snižování rizika rakoviny tlustého střeva."

Rozinky - obsahují velké množství jednoduchých cukrů nezbytných při delší dobu trvající fyzické námaze, dále pak ještě nepatrné množství bílkovin a tuků. Podíl jednoduchých cukrů, v tomto případě především glukózy a fruktózy, je zhruba 60%! V maličkých hnědavých či zlatavých bobulkách dále nalezneme vitamíny řady B, vitamíny A, E a zanedbatelné množství vitaminu C. Významný je obsah potřebné vlákniny, která napomáhá nejen růstu symbiotických bakterií (probiotik) ve střevě, ale také prodlužuje pocit sytosti a snižuje glykemický index potravin. Což v praxi znamená, že zpomaluje vstřebávání cukrů. Jejich vstřebávání je potom pozvolnější a rozloží se do delšího časového úseku. Rozinky jsou, podobně jako víno a hrozny vinné révy, chutným zdrojem několika přírodních antioxidantů. Mezi nejvýznamnější patří katechin, quercetin a konečně i velmi populární resveratrol. Katechin disponuje velmi silnými antioxidačními účinky a z celkového množství obsažených fenolických látek se v hroznech vyskytuje v největším poměru.

Datle - energetická, minerálová a vitamínová bomba. Datle jsou bohatým a významným zdrojem vitamínu A a vitamínů B, draslíku, chlóru, železa a mědi. Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus, proto jsou jedinečné pro doplňování energie při maratonu, ultramaratonu nebo při přípravě na ně.

Snižují krevní tlak;

Vápníku, který obsahují, prospívá kostem a zubům;

Datle jsou výborným zdrojem draslíku, důležitého při udržování rovnováhy elektrolytů v buňkách šíření nervových vzruchů.

Višně - velmi zdravé ovoce je ideální k redukci váhy, protože podporuje snížení tělesné hmotnosti a také pro udržení zdravé pokožky. obsahuje velké množství jódu, je proto vhodné pro nemocné se štítnou žlázou a bolestmi páteře, dále mají 80% vody, vitamin C, E a B, karoten, železo, draslík, hořčík, fosfor, zinek, třísloviny. Višně jsou spíše zdrojem minerálních látek a mají vliv na snižování horečky, posilování kapilár, jsou dobré proti zánětům.

Účinky na organismus:

vhodné při ateroskleróze;

snižují krevní tlak;

pomáhají při zácpě;

účinné při chudokrevnosti;

mají protizánětlivý účinek;

pomáhají snižovat váhu;

podporují zdravý vývoj pokožky;

pomájí při parodontóze.

Jablko - jablečné enzymy povzbuzují látkovou výměnu, ovocné kyseliny přinášejí pocit sytosti a draslík odplavuje z těla nahromaděnou vodu s toxiny a odpadními látkami. Jablka obsahují vitamin C, mangan a jód, které produkují tzv. hormon štíhlosti a ty likvidují tukové buňky. Jablko je zdrojem vitamínů a vlákniny, dokáže pročistit organismus a je tím nejlepším elixírem, pokud chcete zůstat fit. Obsažený vitamín C nás chrání před chřipkou nebo nachlazením. Jestliže sníme denně 3 nebo 4 jablka, zajistíme si denní dávku vitamínu C a budeme i méně jíst, jelikož jablko je bohaté na vlákninu, která dobře zasytí.


Další informace:



Chcete se stát členem mezinárodního Coral klubu (Coral Club International)? Stačí kliknout na odkaz a přihlásit se.

Celkové hodnocení produktu:
0,0

Přidejte hodnocení tohoto produktu